2014. március 27., csütörtök

Panna cotta meggy mártással


Egy kis olaszos finomság mára!
Hozzávalók:
800ml tejszín 
4 lapzselatin 
4 ek. cukor 
1 darabka fahéj 
1 db vaníliarúd kikapart belseje 
fél narancs reszelt héja 

Mártáshoz: 
1 üveg meggybefőtt levével együtt 
1-2 ek. cukor 
2tk. étkezési keményítő

Elkészítés: 

1. Felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a narancshéjat.
Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
A megpuhult és kinyomkodott zselatint feloldjuk a tejszínben.
Majd az edényt levesszük a tűzről és alaposan elkeverjük.
Kb. fél óráig hagyjuk hűlni.
2. Átkeverjük a tejszínt, majd hideg vízzel kiöblített formákba töltjük.
Hűtőbe tesszük, 3 óra alatt megdermed.
3. A meggyet a levével és a cukorral együtt felforraljuk.
Belekeverjük az étkezési keményítőt és felforraljuk.
4. A panna cottát tányérokra borítjuk és a meleg meggymártással tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése