2014. március 23., vasárnap

Almás- diós bögrés muffin


Legyen édes vagy sós, fűszeres vagy gyümölcsös, pudingos vagy csokis, egyszerűen imádjuk.
Mivel az elkészítése sem bonyolult, és az alapanyagok sem drágák, így szinte észrevétlenül került be a mindennapi étkezéseinkbe.
Hozzávalók:
-1,5 bögre liszt
-3/4 teáskanál szódabikarbóna
-1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fahéj
- 3/4 bögre cukor
- 2 tojás
-1/2 bögre olaj
- 1 teáskanál vanília-aroma 
-1/2 bögre tört dió
-1/2 bögre reszelt alma

Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a cukrot jól összekeverem. Hozzáadjuk a tojást, az olajat és a vanília-aromát is, majd jól összedolgozzuk.
A végén hozzáadjuk a diót és az almát, azután jól összeforgatjuk, kikent muffin formákba töltjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése