2014. március 4., kedd

Diós-vaníliás süti


Szomorkás az idő és úgy döntöttem, hogy meglepem magam ezzel a finomsággal. Nagyon jó lett a végeredmény ...

Hozzávalók
Tésztához
3 tojás

10 dkg liszt

10 dkg porcukor

10 dkg darált dió
csipet fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor

Krémhez
2,5 dl tej

fél csomag vaníliás pudingpor

3 evőkanál cukor

fél csomag vaníliás cukor
30 dkg Rama
3 tojássárgája
15 dkg porcukor

Tetejéhez
3 tojásfehérje

12 dkg porcukor

fél citrom leve és héja

reszelt csokoládé a díszítéshez
Elkészítés
Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját.A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat kívánok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése