2014. február 19., szerda

Búrkifli



Amikor cukrászdában járok, akkor rendszerint búrkiflivel is meglepem magam, most viszont elhatároztam, magam is elkészítem ezt a kedvenc csemegét.

Hozzávalók
-1 doboz mirelit leveles tészta
-  kevés porcukor

-30 dkg kristálycukor
-10 dkg finomra darált dió
-1 dl tej
-4 tojásfehérje


Elkészítés

A felengedett tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és 10 x 12 cm-es darabokra vágom. A darált diót összekeverem a cukorral, majd forró tejjel leöntöm, és hagyom kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verek, és a kihűlt dióval lazán összekeverem. A tölteléket nyomózsákba töltöm, a tészta négyszögekre nyomok belőle, majd kiflialakúra feltekerem. A kifliket tojással megkenem, és forró (kb. 200 fokos) sütőben megsütöm. Díszítésül porcukrot szórok a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése