2014. január 7., kedd

Csúsztatott palacsinta


Hozzávalók :

30 dkg liszt
6 dl tej
10 dkg vaj
5 db tojás
10 dkg porcukor

A sütéshez : kevés olaj .

A rétegek közé : 1 tábla (100 g ) Milka tejcsokoládé .

A tetejére : kevés porcukor .
A csokit daráljuk le .A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét verjük fel kemény habbá . A sárgáját , a vajjal és a cukorral keverjük habosra . Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet . Végül óvatosan , vigyázva , hogy ne törjük össze , forgassuk bele a tojásfehérje habot . A szokásosnál jóval sűrűbb masszánk lesz .
A palacsinta sütőben egy kevés olajat felhevítünk ( tényleg csak keveset , mert a tészta is tartalmaz zsiradékot , vajat ) . Körülbelül 2 merőkanálnyi tésztát teszünk a sütőbe egy-egy réteg elkészítéséhez . Így készítve 8 palacsintával számolhatunk . Az egyik oldalát szép pirosra sütjük .
A sült felével alul átcsúsztatjuk ( innét ered a neve ) egy tányérra . A sületlen részt megszórjuk 1,5-2 evőkanálnyi reszelt csokoládéval . Gazdagabban nem érdemes , mert akkor már nagyon édes lesz , bízz bennem ha így csinálod tökéletes lesz . Megsütjük a következő palacsintát ugyanúgy mint az elsőt , ezt rácsúsztatjuk a csokis rétegre , a tetejét megszórjuk csokival .

Ezt folytatjuk mindaddig , amíg az utolsó palacsintához nem érünk . Az utolsó réteget úgy borítjuk a többire , hogy a sült fele kerüljön felülre .
Megszórjuk porcukorral .

Jó étvágyat!

                                                                                                               forrás:itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése