2015. május 6., szerda

Hollókői bornapok 2015

2015. május 9-10-n ismét Magyarország legjobb borászai lepik el az Ófalu alsó kútjának terét és kínálják jobbnál-jobb nedűiket.

Hollókő környéke sosem tartozott Magyarország neves bortermelő vidékeihez. A régen szőlőtermelésre legalkalmasabb nadrágszíjparcellás domboldalt már évek óta nem művelik. A borfogyasztás igénye azonban mindmáig megmaradt....
A már évek óta népszerű Hollókői Bornapok nagyszerű lehetőséget teremt ezen igények kielégítésére. A kétnapos rendezvényre az ország leghíresebb borrégióiból érkezett neves borházai érkeznek és elhozzák az általuk termelt szőlőbort a száraztól-az édesig, a fehértől-a vörösig, Villánytól-Tokajig.
A borászok, az egész napos muzsikaszó és a rockabilly koncert garantálja a jókedvet mindenki számára. Az estig kitartók pedig a Bor bálon hajnalig mulatozhatnak. Másnapra is tartogatnak borokat a borászok, az egész napos muzsikaszó mellett kellemes vasárnapot ígérve. Szintén ekkor kerül megrendezésre a Hollókői Piac, ahol helyi kézművesek, őstermelők portékái között lehet válogatni.
A rendezvény látogatása ingyenes, a borokat viszont csak a rendezvény hivatalos poharából lehet megkóstolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése