2014. szeptember 14., vasárnap

Joghurtos szőlőtorta

Itt van az ősz, itt van újra....
egy kis szőlős süti...
Hozzávalók: 
          -30 dkg darált háztartási keksz
-3 evőkanál porcukor
-7 dkg Rama
-2 evőkanál rum
-1 evőkanál kakaópor
-tej
-4 dl natúr joghurt
-4 evőkanál porcukor
-40 dkg piros szőlő
-1 tasak zselatinpor
-a zselatin feloldásához 
-1 dl tej
  • Elkészítés:
A darált háztartási kekszet a porcukorral együtt szórjuk keverőedénybe, majd adjuk hozzá a Ramát, a rumot, a kakaóport, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztamasszát kapjunk. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
A tésztát kekszmorzsával megszórt nyújtólapon nyújtsuk akkorára, hogy ki tudjunk bélelni vele egy négyszögletes, folpackkal beterített formát, majd tegyük a hűtőbe.Közben a joghurtot a porcukorral keverjük simára és szórjuk bele a hosszában félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A zselatint öntsük a forró tejbe, húzzuk le a tűzről, és addig kevergessük, amíg teljesen feloldódik, majd gyors mozdulatokkal keverjük a szőlős joghurthoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése