Egy kis olaszos finomság mára!
Hozzávalók:
800ml tejszín
4 lapzselatin
4 ek. cukor
1 darabka fahéj
1 db vaníliarúd kikapart belseje
fél narancs reszelt héja
Mártáshoz:
1 üveg meggybefőtt levével együtt
1-2 ek. cukor
2tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
1. Felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a narancshéjat.Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
A megpuhult és kinyomkodott zselatint feloldjuk a tejszínben.
Majd az edényt levesszük a tűzről és alaposan elkeverjük.
Kb. fél óráig hagyjuk hűlni.
2. Átkeverjük a tejszínt, majd hideg vízzel kiöblített formákba töltjük.
Hűtőbe tesszük, 3 óra alatt megdermed.
3. A meggyet a levével és a cukorral együtt felforraljuk.
Belekeverjük az étkezési keményítőt és felforraljuk.
4. A panna cottát tányérokra borítjuk és a meleg meggymártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése