Hozzávalók:
-A
tortaalaphoz:
-18 dkg zabkeksz
-8 dkg vaj
-A sajtkrémhez:
-25 dkg krémsajt
-10 dkg porcukor
-2 tojás
-1 tojás sárgája
-5 dkg tejszín
-5 dkg tejföl
-1 teáskanál keményítő
-10 dkg friss áfonya a díszítéshez
Elkészítés:
Mozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük, és alaposan
összedolgozzuk a vajjal és a mákkal. Kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk,
lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mákot, majd egyesével a
tojásokat és sárgát is, mindegyiket jól elkeverve a krémben. Mehet bele a
tejszín, a tejföl és a citrom leve és reszelt héja, a végén a keményítő.
Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk
alufóliával, majd beleöntjük a masszát.
A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük
forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi
betételekor leveszünk 150 fokra, és a tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.
Tálaláskor a tetejét kirakjuk friss áfonyával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése