Hozzávalók:
-kb. 50-60 szem süteményhez:
-50 dkg liszt
-25 dkg méz
-10 dkg cukor
-12,5 dkg margarin
-1 tojás
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-2,5 dkg kakaó
Valamint:
-olvasztott csokoládé (opcionális)
-díszítő tojáshab (opcionális)
Elkészítés:
A mézet a cukorral felolvasztjuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg
kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a
szódabikarbonát, és jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni,
fóliába csomagolva.
A hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd tetszés szerinti szaggatókkal formázzuk,
dióval különféle módon díszítjük – egész szemű vagy aprított dióval, majd 170
fokos sütőben arany barnára sütjük.
Miután kihűlt, tojáshabbal, csokoládéval kombinálhatjuk a díszítést, majd ha
megszáradt, fémdobozban tároljuk, így visszapuhul.
forrás: itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése