2014. szeptember 12., péntek

Mákos piskóta citrommázzal

Egy kis vasárnapi mákos finomság koránkelőknek! 

Hozzávalók:

-18 dkg cukor

-12 dkg liszt

-6 db tojás

-3 evőkanál víz

-0,5 dl étolaj

-1 kávéskanál sütőpor

-6 dkg darált mák

-1 citrom reszelt héja

 A citrommázhoz:

-20 dkg porcukor

-1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Ne törjük össze a habot.

Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 25 perc, tűpróba!).

A citrommázhoz a cukrot a citromlével kikeverjük, majd evőkanállal a langyos sütemény tetejére kenjük. Száradni hagyjuk, hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése