Egy kis vasárnapi mákos finomság koránkelőknek!
Hozzávalók:
-18 dkg cukor
-12 dkg liszt
-6 db tojás
-3 evőkanál víz
-0,5 dl étolaj
-1 kávéskanál sütőpor
-6 dkg darált mák
-1 citrom reszelt héja
A citrommázhoz:
-20 dkg porcukor
-1 citrom kifacsart leve
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Ne törjük össze a habot.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 25 perc, tűpróba!).
A citrommázhoz a cukrot a citromlével kikeverjük, majd evőkanállal a langyos sütemény tetejére kenjük. Száradni hagyjuk, hidegen szeleteljük.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 25 perc, tűpróba!).
A citrommázhoz a cukrot a citromlével kikeverjük, majd evőkanállal a langyos sütemény tetejére kenjük. Száradni hagyjuk, hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése