Hozzávalók:
-só
-liszt
-magozott, felezett szilvák
-porcukor
-zsemlemorzsa
-kevés zsiradék
Elkészítés:
A burgonyát
felkockázva sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Sózzuk, annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz ahhoz, hogy nyújtható
legyen, ne legyen ragacsos.
Kinyújtjuk olyan vastagra, ahogy szeretjük a gombócot (vastag tésztával vagy
vékonnyal), és kb. 10x10cm-es négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepére
rakunk fél kimagozott szilvát, cukrot és fahéjat ízlés szerint. A tészta 4
sarkát összefogva óvatosan gombóccá formáljuk, ügyelve, hogy ne szakadjon szét,
és sehol ne legyen lyukas a gombóc!
Forrásban levő sós vízbe dobva kifőzzük őket, majd kevés zsiradékon pirított
zsemlemorzsába forgatjuk a kifőtt gombócokat.
forrás: itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése