Reggelire valami finomat akartam ,de nem volt kedvem kimozdulni a lakásból ezért a konyhában talált alapanyagokból dolgoztam és még a tegnapi megmaradt zsemlét is befogtam :)
íme a végeredmény és természetesen itt a recept is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
-kb. 7
darabhoz:
-7
zsemle
-7,5 dl
tej
-8
evőkanál cukor
-60 dkg
túró
-2
csomag vaníliás cukor
-2
tojás
-1 kis
pohár tejföl
-mazsola
(annak, aki szereti)
-kevés
vaj
Elkészítés:
A zsemlék
tetejét kb. a negyedénél levágjuk, belsejét óvatosan kiszedjük és különrakjuk.
A tejet kézmelegre melegítjük, és belekeverünk 3 evőkanál cukrot és 1 csomag
vaníliás cukrot.
A túrót villával összetörjük, belekeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál cukrot, 2 tojást, a kis pohár tejfölt és a mazsolát (aki szereti). Ezt jól összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kivajazunk. A langyos tejbe áztatjuk a zsemléket kívül-belül, épp csak annyira hogy nedvesek legyenek, a tetejükkel is így teszünk. Ezután az áztatott zsömléket a tepsibe rakjuk. A maradék tejbe áztatjuk az előzőleg kiszedett zsemlebelet, majd a túróval összekeverjük és a zsömlékbe töltjük. Végül rárakjuk a levágott tetőket, és 220 fokon kb. 15-25 percig sütjük, míg szépen barnulni kezd.
A túrót villával összetörjük, belekeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál cukrot, 2 tojást, a kis pohár tejfölt és a mazsolát (aki szereti). Ezt jól összedolgozzuk. Egy tepsit vékonyan kivajazunk. A langyos tejbe áztatjuk a zsemléket kívül-belül, épp csak annyira hogy nedvesek legyenek, a tetejükkel is így teszünk. Ezután az áztatott zsömléket a tepsibe rakjuk. A maradék tejbe áztatjuk az előzőleg kiszedett zsemlebelet, majd a túróval összekeverjük és a zsömlékbe töltjük. Végül rárakjuk a levágott tetőket, és 220 fokon kb. 15-25 percig sütjük, míg szépen barnulni kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése