2013. október 26., szombat

Fahéjas kekszecske


Hozzávalók 
- kb. 30-40 db-hoz
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 35 dkg liszt
- hideg víz
A tetejére:
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fahéj

Elkészítés
A vajat cukorral kikeverem, beleteszem a lisztet és a sütőport, valamint annyi hideg vizet, hogy linzertészta állagú legyen a masszám. 
0,5 cm vastagságúra nyújtom , kiszaggatom, közepesen meleg sütőben  kb. 180 fokon 10-15 percig sütöm .
Majd forrón meghintem fahéjas cukorral.

                         forrás : itt 

2013. október 23., szerda

müzliszelet


                                         


Hozzávalók 
- 5 dkg lágy zabpehely
- 1 db tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 teáskanál folyékony édesítő
- 1 teáskanál kókuszreszelék
- 10 szem mandula
- 1 teáskanál lenmag 
- aszalt gyümölcs feldarabolva
- 1 teáskanál citromlé

Elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverem, a tojást a vanília-aromával és az édesítővel felverem egy tálkában, majd hozzáöntöm a száraz hozzávalókat ,beleteszem a kb. 1 kanál lekvárt, és jól összedolgozom.

Egy mikrózható edénybe öntöm a masszát , elsimítom, majd 5 és fél perc alatt készre sütöm.
Még melegen fölvágom.







forrás: itt